Kategorier
Rekrytering

Chefsrekrytering i Stockholm – en svår uppgift

Den företagsledare som misslyckats i en rekryteringsprocess kan tappa självförtroendet. En konsultfirma som sysslar med chefsrekrytering i Stockholm kan bistå.

Anton är verkställande direktör i ett medelstort företag i huvudstaden. Bolaget tillverkar och säljer komponenter till elektronikindustrin. Den marknadschef han anställde för sex månader sedan har sagt upp sig. “Skönt att han själv sa upp sig så att jag slapp sparka honom”, tänker Anton högt för sig själv.

Men nu har Anton fått ett problem. Hans styrelse kommer inte att acceptera ett nytt debacle med en misslyckad rekrytering. Visst är Anton ovärderlig för bolaget med sin tekniska kompetens, men att finna rätt medarbetare i chefspositioner tillhör en VD:s kanske viktigaste uppgift.

Chefsrekrytering i Stockholm och experthjälp

Inför ett styrelsemöte är befattningen som marknadschef fortfarande obesatt. En äldre medlem i styrelsen ställer en obekväm fråga. “Hur går det med rekryteringen av den nya marknadschefen och vem gör jobbet?”. Anton skruvar sig och svarar. “Vi håller på att söka efter en ersättare men under tiden upprätthåller jag jobbet som marknadschef”.

“Så du är ute och reser och besöker kunder nuförtiden”, säger styrelseordföranden. “Det går ju inte om du samtidigt ska hålla på med anställningsintervjuer!”, fortsätter hon. “Du måste ta hjälp av en konsultfirma som arbetar med chefsrekrytering i Stockholm”. Någon dag efter styrelsemötet har Anton ett första möte med en rekryteringsfirma. Tillsammans går de igenom en kravspecifikation för en marknadschef. Till Antons lättnad kan firman efter endast några veckor headhunta två lämpliga kandidater till jobbet.